Creu de Sant Jordi a dues persones distingides amb els premi Batista i Roca

El Govern de Catalunya ha atorgat enguany la Creu de Sant Jordi a, entre d’altres persones, Montserrat Maspons i Pere Balsells.

Montserrat Maspons fou distingida amb el Premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols en la segona edició d’aquests guardons d’atorgament anual, instituïts i convocats per l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) per reconèixer la tasca que duen a terme els catalans i catalanòfils de fora per mantenir la presència catalana en el món i augmentar el coneixement de Catalunya i dels Països Catalans a l’exterior.

Si Montserrat Maspons fou distingida per l’IPECC l’any 1990, Pere Balcells rebé el premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols l’any 1996, en la vuitena edició d’aquest premi, que enguany arribarà a la vint-i-cinquena edició.

La informació oficial del Govern de Catalunya detalla els mèrits d’ambdós guardonats:

Montserrat Maspons i Bigas. Promotora cultural. En reconeixement a la seva tasca per consolidar les comunitats catalanes de l’exterior i el seu paper en la projecció del nostre país. És la presidenta vitalícia del Casal Català de Guayaquil, que va contribuir a fundar l’any 1983 i del qual ha estat directiva. Des de l’Equador ha contribuït a fer més sòlids els vincles entre Catalunya i l’Amèrica Llatina.

Pere Balsells i Jofre. Empresari. Per la seva trajectòria d’èxit als Estats Units d’Amèrica i per la valuosa implicació en la formació d’universitaris catalans, sobretot mitjançant el programa de beques Balsells–Generalitat de Catalunya en l’àmbit de l’enginyeria, en col·laboració amb la Universitat de Califòrnia. La seva estimació pel nostre país s’ha traduït en altres iniciatives de caire educatiu i cultural. 

 

 

Els comentaris estan tancats.