Viatge a Sicília

La SICÍLIA catalana, a la recerca dels models de Sixena

1 al 6 de juny de 2022

Viatge de l’IPECC, conjuntament amb Antics Escoltes i la Colla Jove, per resseguir les petjades catalanes a l’illa, i a la recerca dels models de Sixena,

Vam agafar com model el viatge que hi va fer l’Enric Garriga Trullols l’any 2001. El seu programa ens ha servit de base per a la visita actual i s’ha completat amb veure la relació entre els mosaics de Monreale i les pintures de Sixena que ja havíem començat a treballar uns mesos abans en el cicle de conferències “Sixena, salvament i espoli”.

Vam comptar amb l’assessorament del periodista Martí Crespo que ens va fer de guia històric durant tot el viatge. I amb les explicacions artístiques de Montserrat Pagès que participava en el viatge. La Montserrat és sòcia de l’IPECC, doctora en Història de l’Art i antiga conservadora del romànic al MNAC.

La vinculació de Sicília amb Catalunya comença el 1282 amb l’entrada triomfal de Pere el Gran a Messina pel seu matrimoni amb Constança. Aquest fou l’inici d’un llarg període de vinculació entre Sicília i la corona catalano-aragonesa que durà fins al 1713.

A continuació podeu accedir al vídeo del trajecte del viatge. En aquesta versió s’han eliminat les fotos dels 20 participants per poder-ne fer una difusió a les xarxes.

https://youtu.be/zQy3XYR6_iA

També teniu disponible a continuació la crònica del viatge que en va fer Martí Crespo

Guia de Sicília – Martí Crespo

Els comentaris estan tancats.